... Глуха людина - повноцінний член Церкви
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2014 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Глуха людина - повноцінний член Церкви PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 09 лютого 2014 11:10

alt8 лютого 2014 року до семінарії завітав о. Олег Лазуркевич, директор Львівського центру душпастирства «Надія», який спеціалізується на праці з глухонімими. Гість представив увазі семінаристів доповідь «Глуха людина і Церква».

Виступ отця відбувся в рамках представлення однойменної книги. Ця книга – спроба систематизації знань про душпастирство глухонімих. Основна ідея, яку хотів передати отець на протязі свого виступу – глуха людина не є інвалідом. Вона є дуже важливою для Церкви, і не лише тому, що Церква може проявити харитативність щодо неї. Глуха людина є цілком повноцінною і сама може брати активну участь у житті Церкви. Зокрема, на цьому наголошують офіційні церковні документи. Як приклад, отець представив сліпоглухого католицького священика Кирила Аксельрода, підкреслюючи важливість його служіння. Глухота зовсім не заважає реалізуватись особі. Тому душпастирство глухонімих заслуговує особливої уваги.

Отець розповів про підсумки міжнародної конференції «Еффата! Глуха особа в житті Церкви», яка відбулась у Ватикані у 2009 році. Глухі люди не є тільки реципієнтами проголошення Євангельського об’явлення, але повноправними представниками згідно з чеснотою Хрещення.

Опісля доповідач ознайомив братів з діяльністю Центру душпасирства осіб з вадами слуху «Надія», який функціонує у м. Львові.

Після виступу усі бажаючі могли отримати від отця відповіді на свої запитання.