... Семінаристи ознайомились з особливостями пенітенціарного та військового капеланства
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 26 27 28 29
30            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи ознайомились з особливостями пенітенціарного та військового капеланства PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 25 вересня 2019 21:17

IMG 5910Семінаристи VI курсу Дрогобицької семінарії у рамках предмету «Пастирська практика» продовжили ознайомлення зі душпастирським служінням в різних сферах, краще пізнавши особливості капеланської опіки в пенітенціарній системі та у війську. Так у неділю, 22 вересня, семінаристи відвідали Дрогобицьку тюрму № 40. Брати мали змогу пізнати специфіку служіння тюремного капелана.

Відспівавши Божественну літургію у тюремній каплиці, яку очолював в’язничний капелан о.Василь Гром, брати мали змогу поспілкуватися у неформальній обстановці із ув’язненими. Після цього вони оглянули окремі тюремні приміщення (каплиці різних конфесій, клуб, спортзал).
У вівторок, 24 вересня, семінаристи відвідали військову частину у м. Дрогобичі, де їх приймав військовий капелан о. Тарас Коцюба. В рамках цього візиту браття поспілкувалися зі службовцями, відповідальними за морально-психологічну підготовку військових, які розповіли про основні аспекти своєї роботи, відзначивши важливу роль військового капелана у сучасній українській армії в умовах російської збройної агресії супроти нашої держави. О. Тарас, відштовхуючись від власного досвіду, розповів про особливості капеланського служіння серед військових у тилу та на передовій.
Обидві зустрічі проходила в дружній атмосфері і семінаристи почерпнули від них багато корисного і пізнавального, що допоможе їм в майбутньому священичому служінні.

 

Див.фоторепортаж: