... У семінарії відбувся вечір пам’яті владики Юліана (Вороновського) [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2020 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 29  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У семінарії відбувся вечір пам’яті владики Юліана (Вороновського) [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 28 лютого 2020 16:05

alt27 лютого 2020 року в Дрогобицькій духовній семінарії відбувся вечір блаженної пам’яті владики Юліана (Вороновського), першого очільника Самбірсько-Дрогобицької єпархії, з нагоди 7-ї річниці з дня його переставлення. Відповідальними за проведення заходу було Братство «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

Розпочалася урочиста академія з поминальної Панахиди у Катедральному храмі Пресвятої Трійці, яку очолив духівник Братства владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні проректора з виховної частини о. Василя Чави та префекта семінарії о. Михайла Балка.

У своїй промові єпископ розповів про великодушність та щирість владики Юліана, який у своїй простоті та смиренні поклав підвалини нашої величної місцевої Церкви. «Владика Юліан показав приклад святості і що до неї покликана кожна людська особа», - зазначив архиєрей.

Після молитви в актовому залі семінарії відбувся вечір пам’яті. До слова був запрошений ректор семінарії о. Мирон Бендик, який описав події зародження Дрогобицької семінарії та неоціненний вклад владики Юліана у її розвиток. Впродовж академії братчики репрезентували відео-ролики та слайд-шоу про життя владики Юліана, а семінаріні октет та гурт "Quo vadis" виконали декілька творів, серед яких авторська пісня про Владику.

Наприкінці заходу завершальне слово виголосив владика Григорій, який подякував організаторам за проведення академії і попросив не забувати у своїх молитвах владику Юліана, який своїм найбільшим подвигом у житті вважав заснування Дрогобицької семінарії.

Див.фоторепортаж: