... "Господи, хіба б їх жертва не була марною", - владика Григорій під час віче-реквієм у Дрогобицькій семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
"Господи, хіба б їх жертва не була марною", - владика Григорій під час віче-реквієм у Дрогобицькій семінарії [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 22 лютого 2021 17:34

alt

21 січня 2021 р. Б. у стінах Дрогобицької духовної семінарії віче-реквієм та поминальним богослужінням вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди до семінарійної обителі завітав вл. Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Спочатку в семінарійному храмі у співслужінні духовенства семінарії єпископ пом'янув невинно убієнних жертв. 

По завершенні богослужіння молільники продовжили захід в актовому залі, де засвітили свічі пам’яті за загиблими Героями. Опісля присутні мали можливість переглянули відеоматеріали трагічних подій зими 2014 року. Відтак брати першого курсу Павло Захаряк та Богдан Феденяк відтворили в одній із сценок епізод із книги пам’яті наших борців. Після цього прозвучав музичний твір «Гей, пливе кача..» у виконанні семінарійного квінтету (учасники: Михайло Карпінець - V курс, Василь Коваль - ІV курс, Максим Качала - ІV курс, Юра Мацібора - ІІ курс, Дмитро Витівський – ІІ курс).

Відтак до слова був запрошений проректор з виховної частини о. Василь Чава. Проректор пригадав часи, коли разом із семінаристами відстоював незалежність України на Майдані, підтримуючи зболений народ харитативним служінням та молитвою. О. Василь зазначив, що нашим обов’язком є берегти в наших серцях спомин про подвиг Небесної Сотні.

Затим завершальне слово виголосив вл. Григорій Комар, який теж був очевидцем сумних подій. Єпископ підкреслив важливість молитви під час Революції Гідності: «Майдан немислимий без молитви. Священники та семінаристи були тією духовною силою, яка скріплювала серця народу у вірі та правді». За словами владики Григорія, приклад боротьби Героїв Небесної Сотні має запалити в нас іскру патріотизму та надихнути до продовження їхньої ідеї.

Єпископ-помічник наголосив, що кров Небесної Сотні є мученичою, і Герої вже канонізовані в серцях народу, якому послужили як святі. На завершення владика висловив щирі слова подяки організаторам вечора.

Герої не вмирають!

Див.фоторепортаж: