... «Пам'ятайте про наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру» (Євр. 12,7)
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
«Пам'ятайте про наставників ваших, які звіщали вам слово Боже, і дивлячись уважно на кінець їхнього життя, наслідуйте їхню віру» (Євр. 12,7) PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 28 лютого 2021 10:52

alt27 лютого 2021 р. Б. у семінарійній каплиці ДДС були відслужені Божественна Літургія та Панахида з нагоди восьмої річниці переставлення блаженної пам’яті Архиєрея Юліана (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії та засновника нашої духовної цитаделі – Дрогобицької духовної семінарії.

Заупокійні богослужіння очолили префекти семінарії оо. Роман Копач та Богдан Хом’як. У своїй проповіді о. Роман взорувався на євангельський уривок дня, в якому розповідалося про жертовність бідної вдови, яка вкинула до скарбниці весь свій прожиток, що мала (див. Лк 20, 45 – 21, 4). Префект порівняв жертовність вдови із жертовністю вл. Юліана, який ревно та віддано служив своїй пастві.

Наприкінці богослужінь поминальне слово за вл. Юліаном виголосив о. Богдан. Префект коротко пригадав братам життєпис цього великого мужа та його вклад у розвиток нашої Церкви. «Владика Юліан завжди акцентував увагу на важливості молитви у житті християнина, адже сам їй присвячував щодня чимало часу. При зустрічі зі своїми духовними дітьми владика завжди питав: “Синцю, а чи ти молишся?”», - зазначив о. Богдан. Завершилося поминання молитовним піснеспівом «Вічная пам'ять».

Боже духів і всякої плоті, Ти смерть подолав, і диявола знищив, і життя світові Твоєму дарував. Сам, Господи, упокой душу усопшого раба твого Архиєрея Юліана у місці світлому, у місці квітучому, у місці спокійному, звідки втекла болізнь, печаль і зітхання. Всяке прогрішення, вчинене ним словом, або ділом, або помислом, як благий і чоловіколюбець Бог прости, бо немає чоловіка, що жив би, а не згрішив; Ти бо один без гріха, правда твоя – правда вовіки, і слово Твоє –істина (молитва з Чину Панахиди).

Див.фоторепортаж: