... Пасха у Запоріжжі
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 30

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Пасха у Запоріжжі PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 29 квітня 2023 12:00

paskha u zaporizhzhi 2023З 13 по 17 квітня 2023 р. Андрій Капустинський, семінарист V курсу, та Петро Маслій, семінарист ІІІ-го курсу, перебували на парафії св. Володимира у м. Запоріжжя.

"Прибувши у Запоріжжя в Страсний Четвер по обіді, нас ласкаво зустрів о. Святослав, котрий у зв’язку із повномасштабним вторгненням агресора у нашу країну був змушений виїхати з м. Донецьк, де до цього звершував своє священниче служіння. Владика Степан (Меньок), екзарх Донецький, подбав для нас помешкання, в якому ми проживали разом з отцем-дияконом Ігорем Бойком", - описують брати умови поїздки.

Ввечері, спільно з сестрами монахинями Чину Святого Василія Великого, вони молились Утреню Страстей. Зранку в Страсну П’ятницю Владика Степан очолив богослужіння Царських Часів та Вечірню з виставленням Плащаниці. Опісля молилися Єрусалимську Утреню. Після богослужіння в домашній атмосфері семінаристи допомагали диякону Ігореві у приготуванні вечері. "Надзвичайно цікавим було спілкування з сестрами монахинями та мирянами", - згадують брати. У Страсну Суботу, зранку помолилися Вечірню з Літургією Василія Великого, після якої вони разом із сестрами допомагали прикрашати святиню до світлого дня Воскресіння Христового.

У неділю Пасхи на Великодній Літургії, яку очолював вл. Степан, брат Петро допомагав у архиєрейській прислузі, а брат Андрій разом із сестрами і хором співали Літургію. По завершені вл. Степан освятив великодні кошики та благословив вірних. Варто зазначити, що попри війну в країні, численні вірні, незважаючи на щоденні обстріли міста Запоріжжя, були присутні на пасхальних богослужіннях. Вечірню у сам день Пасхи молились на парафії св. Петра і Павла, монастирі сестер ЧСВВ. Згодом до сестер завітав у гості вл. Максим із семінаристами Київської трьохсвятительської семінарії.

"Наступного дня ми відвідали парафію «Матері Божої Неустанної Помочі», де послужили як архиєрейська прислуга. Після закінчення Літургії разом із владикою Степаном і парафіянами дивились інтерв’ю актора Джеймса Кевізела (який виконував роль Ісуса Христа у фільмі «Страсті Христові»). По обіді попрощавшись з усіма, з Божою допомогою, відправилися до дому", - описують брати завершення своїх місій.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua