... У Дрогобицькій Духовній Семінарії презентовано книгу спогадів найстарішого правлячого архиєрея УГКЦ в Україні [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2011 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Дрогобицькій Духовній Семінарії презентовано книгу спогадів найстарішого правлячого архиєрея УГКЦ в Україні [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 06 травня 2011 15:10

6 травня 2011 р.Б. в актовому залі Дрогобицької Духовної Семінарії відбулася презентація книги «Нехай буде воля твоя», в якій надруковано спогади преосвященного владики Юліана (Вороновського), правлячого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. У події взяли участь представники масс-медія, працівники Єпархіального Управління, викладачі, семінаристи, учні Малої семінарії і відвідувачі Підготовчих курсів й інші. Перед присутніми виступили владика Юліан, о.Мирон Бендик,  о.Тарас Гарасимчук, п. Ігор Бриндак та п. Микола Походжай, котрі розповіли про те, як поставала ця книга, що розповідає про багато подій, котрі вже ввійшли в історію УГКЦ й України.

  На початку зустрічі о. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії і довголітній співпрацівник преосвященного Юліана, пояснив назву книги (це слова з гербу владики) та повідомив, що вона вийшла з нагоди ювілеїв владики - 75-ліття з дня уродин і 25-ліття єпископської хіротонії.  
О. Мирон Бендик, ректор семінарії й упорядник видання, розповів, як тривала праця над книгою. Зокрема він сказав: «Я дякую преосвященному владиці Юліану, котрий погодився розповісти про своє життя, бо цією книгою ми вписуємо важливі сторінки з історії нашої Церкви, адже владика розкриває тут маловідомі або й зовсім незнані речі». О. Мирон також подякував усім, хто спричинився до того, що книга «Нехай буде воля твоя» побачила світ – п. Ігорю Бриндаку, викладачу історії, котрий проводив інтерв’ю з владикою; семінаристам Дрогобицької семінарї, котрі набирали текст з диктофона; а також художнім та технічним редакторам видання.
  П. Ігор Бриндак, розповів про свій досвід спілкування з владикою Юліаном та розповів про події, свідком яких він був як семінарист Львівської Духовної семінарії, де владика на початку 90-их рр.. 20 ст. був ректором. Зокрема він розказав, в яких нелегких умовах доводилося працювати преосвященному Юліяну. «Праця владики Юліяна була благословенною Богом, а тому йому вдалося в не тільки вистояти в ситуації, коли ворожі сили всіляко намагалися перешкодити існуванню семінарії. Владика виховав гідних послідовників – Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава й Отець УГКЦ, є учнем преосвященного Юліана, адже був семінаристом у роки його ректорства», - сказав п. Ігор.  
П. Микола Походжай, директор видавництва «Коло», в якому побачила світ книга, висловив сподівання, що вона знайте гідне місце на полицях українців.
Під кінець зустрічі Преосвященний владика Юліан розповів, що погодився на видання цієї книги, бо усвідомлює, що багато подій, які тут містяться, відомі тільки йому, а тому було б шкода, коли б вони залишилися невідомими для істориків. Він також сказав, що книга охоплює тільки період катакомбної УГКЦ, а також перші роки виходу з підпілля. «Якщо я когось образив, написаним, то нехай мені не має за зле. А якщо я написав щось не так, як було насправді, то повідомте мені. Можливо колись буде нагода доповнити мою розповідь, збагативши її новими фактами», - сказав владика.
На завершення зустрічі присутні отримали архієрейське благословення владики Юліяна. Їм також було вручено екземпляр книги «Нехай буде воля твоя».
Нагадуємо, що 5 травня 2011 р.Б. Преосвященний владика Юліан (Вороновський) відсвяткував своє 75-ліття. У жовтні цього року сповнюється 25 років від його єпископської хіротонії. З цієї нагоди завтра, 7 травня 2011 р.Б., відбудуться урочистості. Зокрема, о 11.00 в кафедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича відбудеться Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Патріарх Святослав (Шевчук). Очікується також приїзд Блаженнішого Любомира (Гузара), а також численних єпископів УГКЦ з України та з-за кордону.
На даний час владика Юліан (Вороновський) єдиний правлячий архиєрей з України, котрий отримав єпископські свячення ще в добу підпілля.

 

 Див.фоторепортаж про подію: