... З'явився новий номер суспільно-релігійного часопису "Слово"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2011 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
З'явився новий номер суспільно-релігійного часопису "Слово" PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 17 грудня 2011 07:07
Обкладинка часопису ДДС "Слово"

Вийшов у світ 48 номер суспільно-релігійного часопису Дрогобицької Духовної Семінарії "Слово". Чи вміємо ми бути християнами? Кому більше віримо: Богові чи гороскопу? Що таке забобон? – Відповіді на ці та інші запитання читач отримає у цьому номері часопису, адже основною його темою є ставлення християнина до різного роду сект, йоги, східних медитацій, забобонів, гороскопів... Крім того тут на 60-ти сторінках містяться багато інших цікавих матеріалів, котрі продовжують традиційні рубрики часопису.

У рубриці «Актуальне інтерв'ю» читач знайде результат спілкування головного редактора часопису з новопроголошеним правлячим архиєреєм Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ преосвященним владикою Ярославом (Прирізом). Владика розповідає про свій життєвий шлях, перші роки служіння у підпільній УГКЦ, про символіку свого єпископського герба та плани щодо керування єпархією.

Не менш цікавою є стаття викладача Семінарії о. ліц. Юрія Хамуляка, у якій він пояснює передумови виникнення та поширення нових релігійних рухів і сект в сучасному світі і, зокрема, в Україні. А диякон Дмитро Сенейко у своїй статті пише про йогу та східні медитації з точки зору християнства.

Рубрика "На гранях часу" розповість про маловідомих Бердичівських мучеників і ісповідників – священнослужителів УГКЦ, котрі у в’язницях Бердичева, Умані, Білої Церкви та інших міст Правобережної України у XVIII ст. постраждали за свою вірність Христовій Заповіді «Щоб усі були одно». Міститься тут і стаття про о. Кирила Селецького, засновника жіночих монаших згромаджень сестер служебниць та сестер йосифіток. Миколи Витівський роздумує над внутрішньою проблемою сучасної молоді та бажання "бути іншими" у статті "Такий, як всі?".

У рубриці "Подих скинії" читач знайде статтю про те, що говорить Святе Письмо про ідолопоклонство. о. Михайло Олійник продовжує знайомити з історією Самбірської іконописної школи та українського іконопису.

Назар Курило у своїй статті описує Богородичну святиню у с. Тишковичі, що на Мостищині, куди щороку, 15 липня – на свято Положення Чесної Ризи Богородиці у Влахерні, здійснюється проща.

Впродовж осені семінаристи відвідували парафії нашої єпархії, де збирали пожертви на семінарію; детальний звіт про ці збірки та подяку ректорату жертводавцям подано наприкінці журналу.

На останніх сторінках часопису у рубриці «Літопис» міститься опис цікавих подій, які останнім часом відбулись у Дрогобицькій семінарії.

З питань придбання нового номеру суспільно-релігійного часопису «Слово» звертайтесь до Дрогобицької Духовної Семінарії або до своїх отців-парохів.