... Розпочалося святкування празника Введенського братства
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2022 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Розпочалося святкування празника Введенського братства PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 03 грудня 2022 23:51

chuvannya bratstva 20223 грудня 2022 року у семінарійному храмі у переддень свята Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії линула молитва. Тією Вечірнею з Литією розпочалися молитовні чування братства, що носить назву цього богородичного свята. Богослужіння очолив проректор з навчальної частини о. Роман Андрійовський у співлужінні проректора з виховної частини о. Василя Чави та префектів семінарії о. Романа Копача й о. Богдана Хом’яка.

Затим молитовні чування продовжились у каплиці братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці», де духівник братства вл. Григорій Комар, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицький, продовжив молитовну частину святкувань. Під спів «Пресвята Богородице, спаси нас!» процесійно, з іконою празника, братчики перейшли до нижнього храму, де розпочався молебень братства, який продовжився Архиєрейською Утренею, під час якої відбулося святкове мирування.

По завершенню Утрені до братії звернувся духівник та сповідник семінарії о. Іван Ковба. У своєму слові о. Іван радо привітав братів, а тоді застеріг від забуття про Бога. Після того о. Іван закликав перебувати в тиші, що означає перебувати перед дзеркалом своє душі, споглядати свою особу і тоді відчути дотик «несотвореного». Тим закликом до тиші духівник підвів спільноту до давньої східнохристиянської молитви Ісусовим іменем («Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене, грішного»), якою і завершилися молитовні чування.

Нічні чування 3-4 грудня були акордом підготовчих заходів до празника Введенського братства. Кілька днів перед тим, з 30.11 по 02.12.2022р.Б., в каплиці братства відбулися традиційні реколекції з нагоди передсвяття празника Введення в храм Пресвятої Богородиці. Духовні науки традиційно провів духівник братства вл. Григорій Комар.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK:https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM:https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCE2OWYAwq2_W0juWK-EojIA