... Про цьогорічне святкування празника братства Введення в храм Пресвятої Богородиці
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Про цьогорічне святкування празника братства Введення в храм Пресвятої Богородиці PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 04 грудня 2023 18:17

pro tsʹohorichne svyatkuvannya praznyka bratstva vvedennya v khram presvyatoyi bohorodytsi 2024Нещодавно у Дрогобицькій семінарії відбулось щорічне святкування празника братства Введення в храм Пресвятої Богородиці, що діє при ДДС. Святкування традиційно включали реколекції для членів Братства, нічні чування, постриг нових братчиків та спільний обід.

Напередодні празника, з 29 листопада по 1 грудня, у каплиці Введення проходили реколекції, які попровадив вл. Григорій (Комар), духівник Братства. Основною темою цьогорічних днів духовної віднови була біблійна розповідь про розмову Ісуса з Никодимом (див. Йо 3, 1-21).

2 грудня у семінарійному храмі почались нічні чування, що складалися з Вечірні, Молебню Братства, Утрені та Ісусової молитви. Опісля брати мали змогу послухати духовну науку ієрм. Адрея Павлишина (ЧСВВ) – роздуми над 21 главою Євангелія від Йоана. По завершенню науки розпочалася празнична Божественна Літургія, супроводжувана співом семінарійного хору "Оранта" (кер. о. Андрій Бунь). Богослужіння очолював вл. Григорій (Комар) у співслужінні з о. Андреєм та префектами ДДС – о. Богданом Хом'яком та о. Романом Копачем.

У неділю, 3 грудня, відбувся постриг семінаристів у Введенське братство. Цьогоріч доєдналося 10 братів: Мар'ян Курило (V курс) та 9 братів з ІІ курсу: Тарас Биців, Степан Германович, Віктор Волошин, Олексій Дем'яновський, Мар'ян Городиський, Остап Матківський, Іван Ставникович, Василь Скічнів та Андрій Хміль.

Після постригу відбувся святочний обід, під час якого владика Григорій привітав новоприйнятих братчиків та разом із головою Братства бр. Василем Когутом (VI курс) грамотами відзначили його найактивних учасників.

На святкування празника завітали братчики й інших семінарії, а саме Київської (брати Зіновій Літинський і Мирон Прокопів) та Львівської семінарії Святого Духа (брати Максим Грицко, Степан Головкевич та Святослав Пурський).

Більше про братство Введення в храм Пресвятої Богородиці за посиланням: http://dds.edu.ua/life/2/brotherhood/info.html

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua