... Семінаристи взяли участь у відкритті Єпархіального центру душпастирства покликань [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи взяли участь у відкритті Єпархіального центру душпастирства покликань [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 21 травня 2019 16:00

nadyby 2019 0721 травня 2019 року Божого в с. Надиби Старосамбірського району відбулося освячення Центру душпастирства священичих та монаших покликань Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ та богослужбової каплиці в ньому. Урочистість звершив Преосвященний владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Архиєреєві співслужили о. Антон Котило, о. Тарас Шпег, о. Михайло Николин, о. Ігор Калита, о. Тарас Рисей та д-н Богдан Хом’як, префект Дрогобицької духовної семінарії. Освячення супроводжували співом семінаристи Дрогобицької духовної семінарії.

По завершенні Чину освячення архиєрей висловив вдячність жертводавцям та нагородив благословенними грамотами осіб, які спричинилися до постання Єпархіального центру покликань, зокрема - о. Антона Котила. У своєму слові, владика Ярослав порівняв новоосвячений єпархіальний Центр у с. Надиби із Емаусом, до якого двоє учнів ішли разом з Воскреслим Христом, але аж прибувши на місце пізнали його. Цим порівнянням єпископ підкреслив завдання цього Центру душпастирства покликань – ті хто сюди прийдуть, запізнають Господа Нашого Ісуса Христа та швидко поспішать благовістити цю новину, що Христос Воскрес, як це зробили учні, повернувшись у Єрусалим.
На Чині освячення була присутня єпархіальна молодь, яка відчуває покликання до священичого чи монашого стану, а також місцеві жителі та небайдужі вірні, які своєю працею спричинились до відновлення будинку. Насамкінець присутні мали змогу оглянути відремонтовані приміщення Центру.

Див.фоторепортаж: