... «Коли в Йордані христився Ти, Господи...» [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< січня 2012 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
«Коли в Йордані христився Ти, Господи...» [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 19 січня 2012 22:26

Владика Ярослав благословить помешкання семінаристів18 січня 2012 року Божого у Навечір’я Богоявлення Господнього стіни Дрогобицької Духовної Семінарії відвідали правлячий архиєрей Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ преосвященніший владика Ярослав (Приріз) та владика-ємерит цієї ж єпархії Юліян (Вороновський). Привітавши владик колядою, семінаристи повернулися у свої кімнати, щоб там вітати в себе єпископа з йорданською водою і його архиєрейським благословенням. «Явився єси днесь вселенній, і світло твоє, Господи, знаменувалося на нас…», –  лунали повсюди співи і сповіщали про радість Господнього Богоявлення.

 Вже склалася така традиція, що Різдвяні свята семінаристи проводять вдома, де розділяють радість Христового народження у родинних колах, а у Навечір'я Богоявлення повертаються у свою семінарійну родину, щоб тут спільно із єпископом, ректоратом та викладачами вітати Господа, охрещеного у Йордані від Йоана. Під час Святої Вечері всі присутні смачно куштували традиційні 12 страв, колядували, вітали один одного, прославляючи тим самим нашого Спасителя, який христився у Йордані.

Після Святої Вечері семінарійна братія відвідала катедральний собор Пресвятої Трійці, де взяла участь у Великому Повечір’ї з Литією, яке очолив преосвященніший владика Ярослав (Приріз). Рівно опівночі розпочалась святкова Божественна Літургія, яку відслужив випускник Дрогобицької Духовної Семінарії отець Микола Струналь. А завершенням цього насиченого різноманітними подіями дня стало Велике Йорданське Водосвяття, після чого семінаристи пішли на нічний спочинок.

19 січня, у сам день Господнього Богоявлення, на головній площі міста Дрогобича владика Ярослав (Приріз) очолив Велике Йорданське Водосвяття, на якому були присутні священики Дрогобицького деканату Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ та інших Церков Володимирового Хрещення, представники міської влади та миряни, які чисельно взяли участь у молитві, велично співаючи тропар свята: «Коли в Йордані христився Ти, Господи, троїчне явилося поклоніння…». Семінаристи своїм співом супроводжували це Водосвяття.

Див. фоторепортаж: