... Слово 2017
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Слово 2017
Чому ми не бачимо своїх талантів? PDF Друкувати Електронна адреса

Іван Гавриляк

altЗ Христової притчі про таланти (див. Мт 25,14-30) довідуємось, що кожна людина отримує від Бога певний талант. Однак серед наших знайомих, напевно, є ті, хто вважає, що ця притча не про них. Вони стверджують, що нічого не вміють, їм не вдається чогось досягнути. З цієї логіки випливає наступне: або Господь дійсно одним дає таланти, а інших обділяє ними; або ж причина міститься в самій людині.

 
Бути покликаним PDF Друкувати Електронна адреса

Михайло Бринько

alt Сьогодні світ подібний до великого мурашника, де кожен кудись біжить, бо дуже поспішає. В цьому світі людство створило багато речей, які спростили наше життя: телефони, комп’ютери, автомобілі та інші технологічні винаходи. Молодь постійно щось «фейсбучить», всі живуть віртуальним життям, і всім так зручно, проте є одне «але».

 
Хто сказав: «Я»? PDF Друкувати Електронна адреса

п. Тарас Жеплінський, випускник ДДС

altДорогий читачу, якщо від ознайомлення з цією статтею Ти очікуєш отримати вичерпну відповідь про духа в людині, то, на жаль, мушу Тебе розчарувати – це не те, чого саме Ти шукаєш. Дух у людині не те, що можемо вмістити на одній сторінці друкованого часопису. Дух у людині – щось набагато більше та незбагненніше. В цій статті ми прагнемо заохотити Тебе розпочати чи продовжити, якщо Ти вже її розпочав, захоплюючу мандрівку в таємницю духовності людини, яка має лише точку відправлення, але, не маючи точки прибуття, повсякчас відкриває перед нами нові горизонти.

 
Гендер: боротьба за свободу чи чергова спроба знищити людину? PDF Друкувати Електронна адреса

Василь Салій

alt«І сотворив Бог людину на свій образ; на Божий образ сотворив її; чоловіком і жінкою сотворив їх» (Бут 1,27) – читаємо про сотворення людини у Святому Письмі. Вінець творіння, мало чим менша від ангелів (Пс 8,6) – такою Бог задумав людину. Адам і Єва стали першою людською спільнотою. Первообразом людської спільноти є Пресвята Трійця.

 
Дороге припущення PDF Друкувати Електронна адреса

п. Ігор Бриндак, викладач ДДС

altСвого часу в нашому часописі було поміщено рецензію на фільм Крістіана Річа «Питання віри» (див. «І мовив Господь» «Слово» № 4(68) 2016-2017). У цій стрічці розглядалися проблеми, пов’язані з теорією еволюції. У цьому ж номері піде мова про фільм режисера Тома Хаймса «Припущення» («Alleged»). В ньому також розглядається проблема, пов’язана з еволюціонізмом, але дещо по-іншому. В основу фільму лягли реальні події, які мали місце 1925-го року в американському штаті Теннесі.

 
«Образ і Подоба Божа» в Мені! PDF Друкувати Електронна адреса

Володимир Тухлян

altЛюдина є вінцем творіння, вершиною Божого творчого процесу. Створюючи людину за образом та подобою своєю (пор. Бут 1,26-27), Бог кличе до життя істоту, яка покликана представляти Бога на землі. Людина є боголюдиною за своїм потенціалом. Відтак вона істота вища не тільки тому, що наділена розумом і волею, але ще й тому, що має величезний потенціал зростання. Проте будучи абсолютно вільною і незалежною від Творця, людина може діяти всупереч Йому, якщо забуде, що створена «на образ і подобу» Бога. Це дорога в нікуди. А усвідомлення своєї подібності до Бога відкриває перед нами колосальні можливості, щоб творити і бути щасливою.

 
Воскресіння людини PDF Друкувати Електронна адреса

Владислав Стефанишин

altКожного року ми із повними пасхальними кошиками страв поспішаємо до храму на святкування величної події – Воскресіння Господнього. Але чи запитували ми себе, яке місце займає це свято в нашому церковному календарі, чому надаємо йому такого особливого значення і чим для кожного з нас є Воскресіння Господнє – історичною подією, що відбулася дві тисячі років тому, повчальною притчею, чи, може, вона наділена глибшим смислом?

 
Людина як цілісна істота PDF Друкувати Електронна адреса

Володимир Литвин

altЗ біблійної розповіді про сотворення світу дізнаємося, що людина є вищим творінням з понад усього сотворіння. У Святому Письмі читаємо, як Бог на шостий день свого творіння формує людину, кажучи: «Сотворімо людину на наш образ і на нашу подобу, і нехай вона панує над рибою морською, над птаством небесним, над скотиною, над усіма дикими звірями й над усіма плазунами, що повзають на землі» (Бут 1,26, пор. Бут 1,28).

 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Наступна > Кінець >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL